Bedir

Helva Faydaları

Lezzetli helva çeşitleri ülkemizde farklı çeşitlerde üretilmekte ve birçok kişi tarafından sevilmektedir. Sade helva olarak bilinen tahin helvası içerisindeki besin değerleri ile 7’den 70’ e herkes tüketebilmektedir. Sabah kahvaltılarda sıcak ekmek içine, içeceklerin yanına oldukça yakışmaktadır. Fırında helva yapıldığında lezzetli bir tatlıya dönüşmektedir. Aynı zamanda farklı damak tatlarına hitap etmek için Antep fıstığı, fındık, ceviz, badem, çikolata, kakao, kuruyemiş gibi malzemeler yayına yakışmaktadır. Helva çeşitleri içerisinde en kolay yapılanı ve en çok tüketileni sade helva faydaları saymakla bitmez. Sade helvanın çeşitli faydalarına bu yazımızda yer vereceğiz. Almak istediğiniz sade helva ve diğer helva çeşitlerini sitemizden inceleyebilir ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.

Kalsiyum Bakımından Faydaları
Kalsiyum, vücudumuzun alması gereken bir elementtir. İnsan vücudunda en çok bulunan bir mineraldir ve oldukça önemlidir. Kemiklerin ve dişlerin güçlenmesine, kalp kasılmalarını düzenler. Peki, sade helvanın kalsiyum bakımından faydaları nelerdir? Keyifle tükettiğimiz sade helva kalsiyum açısından oldukça zengindir. Yaşlarımız ilerledikçe kemik erimesinden başlayan birçok hastalıklarla mücadele ediyoruz. Bu sebeple kalsiyumu fazla olan sade helva, insan vücudu direncini arttırır, kemikleri ve dişleri güçlendirir. Sade helva içerisinde bulunan tahin ve diğer malzemeler kalsiyum açısından zengindir. Bu sayede kalbin daha iyi çalışmasını sağlarken aynı zamanda kemiklerin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Bunlarla birlikte kalsiyum içeren diğer besinlere göre daha lezzetlidir.

Mide Asitliği Açısından Faydaları
Günlük tüketilen besinlerin ve gıdaların sonucunda en çok etkilenen vücut sistemi de sindirim sistemidir. Sindirim sisteminde mide en önemli rolü üstlenmektedir. Mide içindeki asitlerin fazlalığı veya yetersizliği bazı mide rahatsızlığına neden olmaktadır. Sade helva, tatlı olarak geçse de diyet yapanların mutlaka diyet programına eklemesi gereken bir besindir. Peki, mide asitliği açısından faydaları nelerdir? Sade helva ve diğer helva çeşitleri tok tutar. Kalsiyum açısından doğal ve sağlıklı bir besindir. Bu sayede midede oluşan şişme, mide bulantısı ve ekşimelere karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda sürekli hıçkırık, öksürük ve ağızda oluşan kötü kokuyu engel olmaktadır. Sade helva, mide rahatsızlıkları açısından oldukça faydalıdır. Mide asitliği dengesinin bozulmasına neden olan hastalıkların önüne geçerek gün içerisinde yeterli miktarlarda tüketildiğinde midenizde rahatlama sağlar ve oldukça fayda sağlar.

Diğer Faydaları
Helvalar çeşitleri, sağlıklı besin maddelerinden elde edilmektedir. Bu sayede birçok bilinen hastalıklara karşı faydalıdır. Helva çeşitleri içinde yaz helvası, irmik helvası, tahinli helva türleri ve onlarca çeşidi bulunmaktadır. Yapımları ve kullanılan malzemeler farklı olsa da içeriklerinde fazla farklar bulunmamaktadır.

Sade helva, susamlardan yapılan lezzetli tatlıdır. Yapımında şeker içerdiği için günlük tüketim miktarlarına dikkat etmeniz gerekmektedir. Vücut kitle indeksinize ve almanız gereken besin değerlerine göre yeterli miktarda tükettiğiniz zaman hastalıklara karşı birçok faydası bulunmaktadır. Sade helvanın diğer faydalarına baktığımızda;

İlk olarak beyin hücrelerinde meydana gelen Alzheimer, Parkinson gibi çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaktadır.

Sadece günlük olarak az miktarda tüketilmesi önerilen sade helva ve tahinli helva çeşitleri, tüm hastalıklara küçük de olsa etki yapmaktadır.

Sağlıklı beslenme programları yapıp uygulanmadıktan sonra tek olarak helvanın faydası pek fazla olmayacaktır. Diyet programlarında bu helva çeşitlerinin etkisi yine de küçümsenecek düzeyde değildir.

Beyin hücrelerini iyileştirmesinin yanı sıra kalp rahatsızlıklarına karşı vücudun direnç kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Özellikle kış aylarında kahvaltılardan, ana yemeklerden sonra tatlı niyetine tüketilen sade helva, faydalı olmasının yanında oldukça lezzetlidir. Sade helva ile fırında helva, tahin helvalı çörekler, kurabiyeler ve atıştırmalıklar yapabilirsiniz. İstediğiniz gramajlarda sade helva ve diğer helva çeşitlerini inceleyebilir ve kolayca sipariş verebilirsiniz.