Bedir

Tahin nasıl yenilir?

Kış ayları soğuklarını hissettirmeye başlamışken, bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığı önleyen besinlerin tüketimi de artmaya başladı. İnsan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ile şifa deposu olarak bilinen gıda ürünlerinden bir tanesi de tahin. Tamamen doğal içeriğe sahip olan tahin, içeriğinde yer alan vitaminler ve yağ asitleri ile bağışıklık sistemini güçlendirerek kendini hastalıklardan korumak isteyenlerin mutlaka tüketmesi gereken lezzetli ve sağlıklı tatlılardan biri.

Türk mutfak kültüründe gelenekselleşmiş lezzetler arasında yerini alan tahinin şifa veren bir yiyecek olarak tüketilmesinin oldukça eskilere dayandığı biliniyor. Hatta Mezopotamya’da yerleşik hayata geçmiş kültürlerden birine ait olan el yazmalarında tahin ile karşılaşmak mümkün. Çivi yazısı ile yazılmış bu kaynaklarda tahinden “Tanrıların susam şarabı” olarak bahsediliyor. O günlerden günümüze ulaşmayı başarabilmiş tatlardan biri olan tahin günümüzde hala şifa arayan birçok kişi tarafından tüketilmeye devam ediyor.

Türk mutfak kültüründe sağladığı faydalar ile tahinin faydalarından yararlanmak için birçok tarifte kullanımına denk gelmek mümkün. Tahin nasıl yeni sorusuna cevap arayanlar için bu tarifler oldukça fazla alternatif sağlayabilir. Tahin genellikle en çok kahvaltı sofralarında yenen bir tatlı. Bunda verdiği enerjinin de katkısı büyük. Ayrıca tahini nasıl yiyebilirim diye düşünüyorsanız tahinli kek, börek, çörek tariflerine bakabilirsiniz. Ya da tahin ile hazırlanan soslar ile lezzetlendirilmiş salatalar, mezelerde bulunuyor.

Tahinin Hammaddesi Nedir?
Tahinin faydalarından yararlanarak şifa arayan çoğu kişinin tahin ile ilgili en çok merak ettiği konulardan biri tahinin hammaddesi. Tamamen doğal içeriğe sahip olan tahin tek bir malzemeden elde ediliyor; insan sağlığına sayısız faydası olduğu bilinen, susam. Ancak tahinin tek bir malzemeden elde ediliyor olması sizi aldatmasın çünkü yapım aşaması oldukça meşakkatli olabiliyor. Ayrıca günümüzde doğal içerikli tahine ulaşmakta biraz zorlaşmış durumda. Fabrika üretimi olan bazı tahin ürünlerinde yapısının değişmesine neden olabilecek ilave yağlar ile karşılaşabilirsiniz. Tahinin bütün faydalarından etkili olarak faydalanabilmek için doğal içerikli olmasına mutlaka dikkat edin. Satın alırken hangi yöntemler ile hazırlandığını ya da hangi aşamalardan geçtiğini araştırmanızda fayda var.

Tahin ve Bal Karışımının Faydaları
Tahin, tadındaki yoğunluktan dolayı genellikle pekmez ile tüketilir. Ancak son zamanlarda pekmez tahin lezzetine alternatif olarak çoğu insan tahin bal karışımını deniyor. Tahin ve balın faydaları bir araya geldiğinde ortaya insan sağlığı için oldukça etkili ve faydalı bir karışım ortaya çıkıyor. Merak edenler için ise tahin ve bal karışımın faydaları şu şekile;

-Kış mevsimiyle birlikte görülmeye başlayan soğuk algınlığı ya da grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini destekleyip, güçlendirir. Böylece adeta bir kalkan oluşturarak bu hastalıklara karşı etkili bir koruma sağlar.

-Güçlü bir bağışıklık sistemi, vücut direncinin artması demektir. Sadece kış hastalıklarına karşı değil birçok hastalığa karşı önlem almanıza yardımcı olur.

-İçerisinde bulunan antioksidanlar ile metabolizmada bulunan serbest radikallerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

-Tahin ve bal karşımı muhteşem bir enerji deposudur. Sabahları tükettiğinizde bütün gün enerjik ve dinç olmanıza yardımcı olur.

-Özellikle tahin içerisinde bulunan zengin besin içeriği bal ile desteklendiğinde vitaminler, proteinler, mineraller ve faydalı besin değerleri açısından adeta bir hazineye dönüşür. Çocuğunuzun gelişimini desteklemek için bu muhteşem karşımdan faydalanabilirsiniz.

Bütün sıraladığımız maddeler tahin ve bal karışımın faydalarından sadece birkaçı. Bu leziz ve şifa deposu karşımın kanser olma riskini azalttığı, böbreklerin çalışmasına yardımcı olduğu bilinen diğer faydalarından bazıları.

Tahin Nasıl Tüketilir?
Tahin tak başına tüketileceği gibi çeşitli karışımlar ya da tarifler içerisinde kullanılarak tüketilebilen besinlerden biri. Tahini isterseniz kahvaltılarda tek başına tüketebilirsiniz. Ya da en sık tercih edilen hali olan pekmez ile karıştırarak muhteşem bir lezzet oluşturabilirsiniz. Ayrıca tahin ve balın faydalarından yararlanmak istiyorsanız tahin ile balı da karıştırabilirsiniz. Kek, börek, çörek gibi unlu mamullerin yapımında da tahin kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda tahin nasıl yenir, tahinin hammaddesi nedir, tahin ve bal karışımının faydaları nelerdir ve tahin nasıl tüketilir konularında bilgi vermeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Sizin için özenle ve ustalıkla hazırladığımız tahin çeşitlerini sitemiz üzerinden sipariş vererek satın alabilirsiniz. Tahin ile ilgili daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı inceleyebilir veya farklı tahin ve pekmez çeşitleri için sitemize göz atabilirsiniz.